Treningsgruppe U16

U16 gruppen består av to trenere og en oppmann. Utøverne er skivante og født 2006 og 2005. Gruppen trener sammen med U14, men det differensieres på tilbakemeldinger og nivå om nødvendig

Gruppen har treningsbase i Hafjell igjennom vinteren med 4-5 treningsøkter i uken. Annenhver onsdag er treningen i Kanthaugen hvor det er slalåm

Høsten består av 5-6 samlinger på bre. Vi prøver å unngå dager fri fra skolen i forbindelse med samlinger og legger heller opp til treninger på dagtid og skolefrie dager. Det vil uansett bli noen dager som kolliderer med skole i forbindelse med arrangement løperne får mulighet til å være prøvekjørere. Høstens største høydepunkt er samlingen i Hintertux i høstferien. Dette er en samling med sosialt preg hvor utøvere og foreldre blir kjent med hverandre utenfor barmark og ski.

Informasjon og påmelding Hintertux 2019

Høydepunktet for rennsesongen hvert år er Hovedlandsrennet, som er U16 sine finaler. Der konkurreres det i Utfor, Super-G, Kombinasjon, Kretskonkurranse, Storslalåm og Slalåm. I år går Hovedlandsrennet 2020 i Ål og på Geilo.

Barmarkssesongen har oppstart rundt 17.mai og består av 3-4 barmarksøkter igjennom vår og høst. Barmarken er variert og alsidig. U16 gruppen har en dag ekstra sammenlignet med de andre gruppene hvor det trenes mer alpintspesefikt. Fra Mai til og med September er barmarksøktene utendørs. Etter høstferien blir flere og flere av øktene innendørs.

Barmark U16