Er du vår nye alpinist?

Vi i Lillehammer Skiklub – Alpint tilbyr alpintrening for litt skivante barn i alderen 6 år og eldre som klarer å stå på ski og ta heisen selv. Vår aktivitet er bygget på å skape fundament for  skikjøring og skiglede livet ut. Hovedfokuset er å ha det gøy på trening og føle en form for mestring hver trening uavhengig av nivå, alder og kjønn.

Lillehammer Skiklub – Alpint består av 6 forskjellige treningsgrupper som er inndelt på alder. Alle grupper har oppmann som er bindeleddet mellom trener og foreldre og som står for det sosiale innad i gruppen.

Våre treningsgrupper: Skileik, U10, U12, U14, U16 og Junior/Senior

Våre trenere i alle grupper er energiske, positive og alltid godt humør på våre treninger. Våre trenere har god kompetanse og er klare for å gi ditt barn den beste utviklingen i trygge og gode rammer.

Hva må til for å bli alpinist i Lillehammer Skiklub?

Først av alt må en melde seg inn i Lillehammer Skiklub. Dette gjøres med å opprette ny bruker via MinIdrett, registrer personalia og velge Lillehammer Skiklub som klubb.

Et godt tips er å se på treningsplanen for sin aldersgruppe for hvor og når det er trening, samt om det er noe utstyr som en trenger. En kan også sende en e-post til oppmann i gjeldende gruppe eller Sportssjef – Alpint og si ifra at en er ny og ønsker å komme å prøve en trening eller to for å se om dette er noe for sitt barn.

Hva koster det?

Utstyr

For de yngste utøverne opp til 10 år trenger en kun ett par ski som er noenlunde racing-rettet, men det er ingen krav til dette. Lengden på skiene bør være fra nesen og opp til pannen på utøveren. Det er også lurt å ha komfortable sko som en kan vokse inn i, men skoene må også sitte slik at foten ikke sklir inne i skoen. For trange sko gir ingen god opplevelse i bakken. Hjelm er en forutsetning for trygghet og en billig forsikring å ha i bakken. Ingen hjelm – Ingen trening. Staver er noe som er greit å begynne tilvenning til når en er rundt 7års alderen. Lengden på stavene bør være så lange at en har 90 grader i albueleddet når stavene er i bakken og utøver er i stående posisjon. Om de er litt lengre, så vokser man seg til dette.

Lillehammer Skiklub arrangerer hvert år Bruktmarkedet. Dette er alltid i starten av November. Her kan en kjøpe veldig bra utstyr til en rimelig penge.

Heiskort

Våre ski-treninger er lagt opp til at den enkelte må skaffe heiskort/sesongkort selv. Vi jobber kontinuerlig for å ha gode vilkår for våre medlemmer på heiskort/sesongkort, enten om det er i Hafjell eller i Kanthaugen. Vi har også rimeligere heiskort for foreldre dersom en binder seg som funksjonær til arrangementsdager i Hafjell.

Spørsmål

Ta kontakt med gruppenes oppmenn, eller Sportssjef – Alpint